Na Testu: Xiaomi Mi ROBOROCK S6 PURE – Pametni sesalec za vsak dom!

Na Testu: Xiaomi Mi ROBOROCK S6 PURE – Pametni sesalec za vsak dom!

VU Test: Xiaomi Mi ROBOROCK S6 PURE – Pametni sesalec za vsak dom!

V sodelovanju z MiShop, smo tokrat za Vas testirali robotski sesalec, Xiaomi Mi ROBOROCK S6.
OPP: Naj takoj na začetku povem, da  za test nisem bil plačan in, da NE Xiaomi in NE MiShop nimata nobenega vpliva na napisano, vse zapisano so moje izkušnje, ki sem jih pridobil tekom testa, vse stvari, ki jih na portalu VU-Noivce testiramo, testiramo za Vas in ne za profit.

Zakaj ne Romba, zakaj sploh robotski sesalnik?

Vsak zakaj ima svoj zato. Naj povem, da sem že več dve generaciji robotskih sesalcev uporabnik Rombe, s katero sem bil do sedaj zelooo zadovoljen, kaj se je spremenilo? Na kratko, VSE.
Da pa Vam lahko to razložim malenkost bolj podrobno, bo pa potrebno prebrati test do konca. iRobot robotski sesalci vsekakor spadajo v višji cenovni razred, tudi Roborock ni ravno poceni, a razlike so očitne.
Roborock je precej tišji, nudi več funkcij, baterija ima daljšo anatomijo, bolje si oriše prostor katerga čisti, aplikacija je bolj preprosta za uporabo, in še, in še..

Okej, super, bolje Roborock kot Romba, ampak čakaj, zakaj bi pa jaz potreboval oz. želel robotski sesalec?!

Zato ker, ko ga enkrat začneš uporabljati postane preprosto nepogrešljiv del tvojega doma.
Naj povem, da s svojo družino živim v hiši, imamo tudi hišnega ljubljenčka, psa Krona, ki pušča dlako vseposod pa še kje, da imamo nenehno goste (seveda ne zdaj, ko smo v obdobju “Rone”.) da po hiši hodimo obuti, če pa vprašate moje punco vam bo povedala, da tudi tam kjer ne bi smeli. 🙂
Skratka čez dan je v hiši veselo, dogajajo se nesreče, polije se voda, umažejo se tla,.. Časa pa nam primankuje in, ko sem pred dobrimi tremi leti naredil “matematiko”, je bil nakup robotskega sesalnika logičen nakup, ki se je izkazal za več kot odličnega, on čisti in se ne pritožuje, mi pa se ne kregamo kdo bo počistil kaj, oz, kdo česa ne bo počistil, tako nam ostane več časa za druženje, hiša pa kljub temu (po)ostaja čista.

 

Vredu, recimo, da si me prepričal…Kaj dobim ob nakupu tega “čudeža”?

Vse kar potrebuješ!

Robotski sesalec Roborock S6 pride do nas v srednje veliki beli škatli v kateri najdemo:

 • Roborock S60 Pure
 • 1 x Polnilna postaja
 • 1 x Rezervar za prah
 • 1 x Rezervar za vodo
 • 1 x Uporabniški priročnik
 • 2x Čistilne krpe
 • 10 x Čistilnih krp za enkratno uporabo

OPP: Seslaec sem testiral 5 tednov, v tem času je vsak dan opravljal svoj “posel”, nisem ga pazil, nisem ga “šparal” pa sem v tem času še vedno ostal na prvi čistilni krpi. 

Takoj, ko sem odpiral škatlo, sem dobil vtis, da gre za premium napravo, sama izkušnja namreč daje vedeti, da so v pakiranje vložili kar nekaj časa in truda, vse je zloženo logično in zelo všečno, sesalec je lepo zavarovan tako, da se mu med transportom ne more poškodovati, aja pa še na en mali detajl, ki sem ga jaz kot dizajner takoj opazil – vse na škatli je predstavljeno zelo estetsko in všečno, ničesar ni preveč pa še font, ki so ga uporabili je zelo lahko berljiv.

No, sem le bolj tehnični tip, daj mi zaupat še specifikacije

Seveda, tudi, če nisi ti bodo prišle prav, če ne za kaj druga vsaj za primerjavo z drugimi robotskimi sesalci.

 • moč sesanja: 2000 Pa
 • baterija: 14.4V / 5200mAh baterija iz litija, moč: 55W; Polnilec: vhod 100 – 240V, Izhod: 20V 2.2A
 • navigacija: SLAM, Samodejno načrtovanje poti, LSD, laser za odaljenost
 • posoda za prah: 480 ml
 • posoda za vodo: 140 ml
 • število vgrajenih senzorjev: 14 skupnih senzorjev: LDS (laser za oddaljenost senzor), senzor ultrazvočni radar, proti padcu, proti trčenju, žiroskop, merilnik pospeška, kompas, senzor polnih smeti
 • poraba vode: 2-stopenjski nadzor nad porabo vode
 • HEPA filter: Da, pralni filter
 • čas polnjenja: 180-220 min
 • čas čiščenja: do 180 min
 • samodejno polnjenje: da
 • višina prepreke, ki jo lahko preseže: 3 cm
 • aplikacija: da, za iOS/Android naprave
 • dimenzije: 35.30 x 35.00, x 9,6cm
 • teža: 3.6 kg

Pa še za tiste, ki nas tehnični podatki ne zanimajo toliko, gre za vrhunske specifikacije, ki poskrbijo, da je delovanje tiho, hitro in učinkovito.

Zdaj me pa že res srbijo prsti, daj mi povej, kako zadevo sploh uporabljam, kaj potrebujem?

V bistvu je uporaba čisto preprosta, potrebuješ pa zelo malo, le aplikacijo, ki potem uredi vse za oz namesto tebe. 

To je še ena super stran Roborock-a, in sicer aplikacija za tvoj pametni telefon, pa nima veze, če si na Androidu ali na iOS, obe verziji sta dodelani, lahko razumljivi in preprosti za uporabo, pa še en bonus, izgledata odlično – testiral sem obe, zato govorim s “prve roke”.

Ker pa sem trenutno uporabljam Xiaomi-jev Mi 10 mobilnik, vas bom vodil skozi postopek namestitve in uporabe na Androidu (na iOS-u je postopek v bistvu enak, tako, da se tudi v tem primeru ne boste “lovili”)

 1.  Na svojem pametnem mobilniku odpremo Trgovino Play v iskalnik vpišemo “roborock” in izberemo aplikacijo z rdečo ikono.

 2. ko se aplikacija namesti, jo odpremo, ustvarimo račun (najlažje je, če vnesemo kar našo telefonsko številko saj nam potem geslo pošljejo takoj) in je aplikacija pripravljena

 3. nato pritisnemo “Add roboto vacum cleaner” pri tem pazimo, da je telefon povezan na wifi, če smo sledili navodilom, bo aplikacija našla naš sesalec.

 4.  Ko je sesalec najden, samo pritisnemo nanj, in aplikacija bo poskrbela, da se poveže s telefonom.

 5. Ko smo povezani nam aplikacija pokaže seznanjen sesalec, ki ga lahko seveda preimenujemo, moj je kar The Rock.

 6. Izberemo sesalec in odpre se nam stran z vsemi osnovnimi podatki kot so; baterija, zadnji čas čiščenja, kvadratura zadnjega čiščenja,..

  6. Tukaj lahko preprosto izberemo “Clean” to nam pokaže možnost izbire med različnimi načini čiščenja od najtišjega pa vse do Max. Izbremo način in seslec bo začel s čiščenjem, če je to prvič, bo se sam vozil po sobi, da si izriše prostor, to zna trajati nekaj časa, saj je pri tem zelo temeljit.

 7.  Vedno pa je dobro preveriti tudi tiste tri pikice desno odzgoraj, saj sesalec dobiva redne posodobitve, v času mojega testiranje je bila tale že tretja.

 8. Ko izberemo posodobitev nam aplikacija pove kaj bo posodobljeno – izboljšano še preden se odločimo ali ga bomo posodobili.

 

Torej, uporaba je izredno preprosta, zaženemo aplikacijo izberemo način čiščenja in sesalec bo začel s čiščenjem. Seveda pa aplikacija ponuja še marsikaj, od možnosti nastavitve časa čiščenja, do izbere sobe (če jih imamo vnešenih več) do izbere cone katere želimo, da čisti,..
Roborock-a pa lahko vodite tudi sami in sicer kakor avtomobilček na daljinsko vodenje, če vam je to bolj všeč.

Tole je pa res super, kako se pa obnese v praksi, je dejansko dober pri čiščenju?

Uff, pa še kako, to moreš videti, da verjameš! 

Že v uvodu sem zapisal, da je tale “The Rock” precej boljši od moje iRobot Rombe, o tem priča tudi njegova sesalna moč, ki je v praksi dosti boljša od moje Rombe, Roborock sicer premor 2000 Pa, kar sicer ni največ, saj so na trgu že nekaj časa robotski sesalci z močjo 2100 Pa, ampak jaz vam povem, da je tole čisto dovolj tudi za čiščenje večjih bivalnih prostorov kot tudi tistih, ki jih najbolj umažemo.
Zraven velike sesalne moči tale “mašina” premore tudi SLAM, Samodejno načrtovanje poti ter LSD, laser za oddaljenost, ki v praksi sesalcu pomagata, da si izriše najučinkovitejšo pot za čiščenje in, da le to opravi v najkrajšem možnem času. Po končanem čiščenju se Roborock sam vrne na priložen dock kjer se napolni in je čez slabe tri urice pripravljen na novo čiščenje. Eno polnjenje pa v praksi zadošča za približno dve in pol urice čiščenja, torej bo, ko se boste zjutraj vstali stanovanje čisto, roborock pa vas bo pričkal na docku, kjer bo počakal na naslednjo “smeno” Pa Roborock počne še marsikaj, tudi pomiva tla, ja prav ste prebrali – pomiva tla!

Da je čiščenje učinkovito pa je Roborock opremljen tudi z HEPA filtrom, ki zajame 99.99% mikrobov ter prahu, kar je še posebaj dobra novica za alergike, saj se s tem zmanjša verjetnost alergijskih bolezni. Prav tako je enostavno samo čiščenje le teh, filter preprosto operemo pod vodo, njegova življenjska doba pa je precej daljša od drugih filtrov, pa še ravno dragi niso.
Ko smo že pri alergijah naj povem, da sem pred tem imel sam sploh v spomladanskih  / poletnih mesecih ogromne težave, tako, da robotski sesalci z HEPA filtrom resnično pomagajo, če imaš težave tudi ti pa vsekakor priporočam še kakšen čistilec zraka, sam uporabljam Mi Air Purifier, sicer najmanjšega, saj ga sam uporabljam zgolj v spalnici, mi je pa mi je resnično olajšal predvsem noči, mimogrede tudi Mi Air uporablja HEPA filter.
Skratka, gre za kombinacijo , ki jo resnično priporočam vsem, ki imajo težave z alergijami. 
OPP
: Še vedno nisem sponzoriran ne s strani Xiaomija, ne s strani MiShopa, zgolj delim svojo izkušnjo, ki mi je zaradi kvalitete spanca znatno izboljšala kakovost  življenja.

Torej je tole najboljša zadeva na trgu?

Z eno besedo, da!

Roborock je znamka, ki je v Aziji že od samega začetka izredno cenjena, nekaj zadnjih modelov, ki so bili na voljo tudi pri nas pa so to pravičili tudi po Evropi, že sama predstavitev in pakiranje sta mi dala vedeti, da gre za kvaliteten in tehnično dovršen izdelek, ki je narejen iz kvalitetnih materialov, o tem priča tudi aplikacija in pa nenehne posodobitve, ki uporabniško izkušnjo ter delovanje sesalca neprenehoma izboljšujeta ter nagrajujeta, v primerjavi z Rombo je tole očitna prednost, ki je pri meni osebno zraven same moči ter natančnosti čiščenja in dejstvu kako tih “The Rock” dejansko je odtehtala, da sem sesalec po končanem testu dejansko plačal in ne poslal nazaj. Torej pri nas doma je tale Roborock S6 Pure zamenjal zadnjo generacijo iRobot Rombe, pa še cenejši je.

Pa to, je to! To pa moram sprobat, samo kako je pa z rezervnimi deli?

Nič lažjega! Vsi rezervni deli so dejansko na “dosegu roke” pa še dragi niso! 

Za nakup novega filtra, ali krpic se je seveda najboljše obrniti na Slovenskega zastopnika MiShop, pri njih vam bodo vedno z veseljem svetovali, kje nabaviti, velika verjetnost pa je, da imajo to kar iščete na zalogi kar oni, pa še cenovno so primerljivi z Alijem, in podobnimi Kitajskimi stranmi, s to razliko, da bo paket pri vas v roku dveh-treh dni, s Kitajske se pa čaka tudi po mesec in pol, aja pa še to, če sesalec kupite pri njih boste imeli Slovensko garancijo! Torej nič pošiljanja v tujino, nič nepotrebnega čakanja in zgubljanja živcev – verjamete že samo to zadnje je vredno, da je izdelek kupljen pri nas.

Ti mi torej zadevo priporočaš?

Vsekakor!!

Roborock S6 je trenutno eden izmed najboljših, če ne kar najboljši robotski sesalec na trgu, po tem kar ste lahko prebrali zgoraj je razvidno, da sem sam navdušen, verjamem, da boste, če se za nakup odločite navdušeni tudi Vi. Seveda pa sam Roborock ni popoln, tako nobena stvar, v minus mu je mogoče šteti le aplikacijo, ki ne podpira Slovenskega jezika, so pa zato na voljo vsi drugi “popularni” svetovni jeziki, sam v tem ne vidim problema, saj večina svojih elektronskih naprav uporabljam kar v angleščini, bi pa to lahko predstavljalo problem predvsem kakšni babici ali dedku, po drugi strani pa je aplikacija toliko dobro in enostavno narejena, da tudi to ne bi smel biti problem.
Drugi minus pa je cena, Roborock ni poceni, sicer je še vedno najceneje v MiShopu-u, kjer ga trenutno v akciji dobite za 470,00€ kar je še vedno občutno ceneje kot iRobot zadnje generacije, če pa vam je tole kot večini nas kar prcejšen zalogaj pa vam lahko priporočam Xiaomi VIOMI V2 Pro ali pa Xiaomi Mi Robot Vacuum, Xiaomi Mi Robot / Mi Robot Lite ali pa mi Roborock S50 2gen. Vsi sesalci so vsaj primerljivi z iRobot Romba-mi, so pa cenovno dosti bolj dostopni.

 

Na tej točki se še enkrat lepo zahvaljujemo podjetju MiShop, ki nam je omogočil tale dolg test, hvala!

 

Vuma Tech, več kot servis – Vaš Servis
Hitro, ugodno – profesionalno in zanesljivo!

 

 

 

 

 

 

 

Deli to novico