Najbolj vroč mobilnik ta hip! Predstavljamo Vam Mi Note 10!

Najbolj vroč mobilnik ta hip! Predstavljamo Vam Mi Note 10!

Xiaomi Mi Note 10, najbolj vroč mobilnik ta hip!

Že dolgo več ne “Kar en Kitajec”

“Kot pravijo, številke ne lažejo. “
Xiaomi
je na slovenskem trgu prisoten že kar nekaj časa, gre za proizvajlca pametnih naprav, ki v svetu, pa tudi pri nas velja visokokvalitetnega  hkrati pa tudi za cenovno dostopnega.
Če govorimo o mobilni telefoniji, je potrebno omeniti, da se je Kitajski gigant Xiaomi v lanskem letu na las približal Apple-u po številu prodanih pametnih telefonov.

Tokrat se je pri nas, na testu znašel pametni mobilni telefon, ki spada pod serijo Note, govora bo o “šibkejšem” izmed dveh modelov, Mi Note 10. 

 

TEST

Najprej bi se želel zahvaliti podjetju MiShop, ki je telefon prijazno posodilo za test, da ga lahko predstavim tudi vam, hvala lepa!
Test ni plačan, noben mi ni rekel, kaj vam moram predstaviti niti na kak način vam naj to predstavim, vsi vtisi ter mnenja so izključno moji.

MiShop je uradni zastopnik za Xiaomi izdelke za Slovenijo ter pa sigruno najboljša trgovina v Sloveniji, ko gre za Xiaomi izdelke, v njihovi ponudi najdete praktično vse iz najnovejše ponudbe Xiaomija, ne zgolj pamtne telefone, ampak tudi pametne ure, zapsetnice, sesalce,..
Sama uporabniška izkušnja z njimi je profesionalna, izdelek naročiš, dostavijo ti ga ponavadi v roku 2-3 dni (včasih že prej)  za vsa vprašnja so dosegljivi skorajda 24/7, če imate kakršno koli vprašnje, problem, pripombo, pohvalo,.. jih lahko kontaktirate na mail, ki ga najdte na njihovi uradni spletni strani: MiShop Spletna Stran  Ali pa na njihovi Facebook strani: MiShop Facebook Stran  kar se tiče cen, so popolnoma primerljive tistim s Kitajske, le da če izdelek kupite pri njih “mirno spite” saj na izdelke velja polna garancija.

Test pa bo razdeljen na več področji, začel bom s kamero, nadeljeval bom z zaslonom, povedal vam bom tudi kaj več o bateriji, se dotaknil programske opreme ter samega performansa, na koncu pa vam bom predstavil še svoje vtise, ki sem si jih ustvaril tekom testa.

Kamera

Xiaomi Mi Note 10 je prvi mobilnik na svetu, ki se ponaša s kar 108mp penta kamero z  izjemno velikim senzorjem 1 / 1,33″.  Ki je sposobna zajema videa v 8K resoluciji
zraven te pa na zadnji strani najdemo še kar tri druge, in sicer;

20mpx širokokotno, ki poskrbi, da na fotografijo zajememo vse kar se v danem trenutku dogaja,

2mpx makro, za vse tiste super blizu – makro posnetke,

12mpx portretno, ki poskrbi, da bodo portretne fotografije v rangu tistih, ki jih posnamemo z DSLR-jem,

5mpx s kar 50x digitalnim zoom-om, s katero ne bo noben subkjet več predaleč.

O kvaliteti kamere priča tudi podatek, ki so ga objavili pri Dxomarku, neodvisni spletni strani, ki testira domala vse kamere na mobilnih telefonih – z oceni 124 pri kameri je Mi Note 10 / Pro na prvem mestu.
Fotografije same so zelo jasne, barve pa takšne kot jih dejansko vidiš, torej “real-to-life” kar pomeni, da boste spomine, ki ste jih ovekovečili videli točno takšne, kot ste jih tudi doživeli. 50x digitalni zoom je tehnologija, ki je v tem trenutku bolj “gimick” in jo bo potrebno še dodelati a so pri Xiaomiju nedvomno na pravi poti, s prve roke pa lahko povem, da je 50x zoom na Mi Note 10 boljši kot 100x zoom na S20 Ultra.

Širokokotna

Normalna

2x zoom

5x zoom

 

Zaslon

Mi Note 10 se ponaša z elegantnim 6,47 paličnim zaobljenim Amoled zaslonom resolucije Full HD + oz 2340×1080 pixli, ki je dodatno zašćiten z Corning Gorila Glass 5 premazom.
Zraven odličnih kamer je ravno zaslon tisti, ki me je med testom najbolj navdušil, barve so enostavno fantastične, zaslon pa je lahko berljiv tudi zunaj na direktni svetlobi, velik bonus je tudi “Always on” prikazovalnik, ki poskrbi, da ne boste zamudili nobenega obvestila, ker pa je zaslon Amoled, ta funkcija ne porabi praktično nič baterije, ki pa je s svojimi 5250mAh kar se “SOT”-a oz. dejanske uporabe tiče, zares ena izmed najboljših na trgu.

Baterija

Mi Note 10 ima vgrajeno baterijo kapacitete 5250mAh, gre za eno večjih baterij, ki jih lahko najdemo v mobilnih telefonih ta hip, baterija je fantastična. Telefon je po celodnevni uporabi v povprečju imel še okoli 45% baterije, kar pomeni, da bo uporabnik, ki ni “heavy user” z lahkoto telefon z enim polnjenjem uporabljal vsaj dva dni.
Povprečen čas, prižaganega zaslona je pri meni znašal v povprečju skoraj 7 ur. Telefon sem seveda testiral, pod polno obremenitvijo (bluetooth povezava z uro, podatki / wifi oboje vklopljeno, pošta na fetch,..)

 

Programska oprema

Na telefonu teče MIUI uporabniški vmesnik, to je Android, kot so si ga zamislili pri Xiaomiju, sam sem sicer pristaš “čistega” Androida, takšnega kot si je zamislil Google, pa moram povedati, da me je MIUI prijetno presenetil, stvari so vizualno zelo dovršene, veliko je majhnih stvari, ki na koncu doprinesejo v mozaik dobre uporbniške izkušnje, sam sistem sicer na videz mogoče malo spominja na iOS naprave, ampak ker gre za Android, si lahko z trgovine Play preprosto snamete kak drug zaganjalnik, in izkušnja se v trenutku spremeni.
Sam sem za čas testa tako uporabljal Poco launcher, ki pa je v bistvu tudi Xiaomijeva stvaritev, omeniti velja še odličen varčevalnik z baterijo, ki omeji procese v ozadju in brez, da bi drastično vplival na delovanje telefona prihrani kar nekaj baterije, ko se znajdemo v škripcih. Ter pa nočni način, ki celotni uporabniški vmesnik vključno z vsemi sistemskimi aplikacijami spremeni v temno barvo.

V času testiranja je bil na telefonu naložen MIUI 11, ki pa bazira na Androidu 9, v tem času je na voljo že tudi nadgradnja na najnovejšo verzijo – Android 10.

Telefon poganja procesor CPU Snapdragon 730G, ki velja za najbolj varčnega, ter grafični pospeševalnik Adreno 618 GPU. Razlike v samem performasnu telefona za normalno uporabi v primerjavi z Mi Note 10 Pro pa praktično ni, poganja vse aplikacije, ki sem jih sprobal, od zahtevnih iger kot so Frontnite, Pubg, Cod mobile, do aplikacij kot so adobe Lightroom, Photoshop, Facebook, Twitter,.. popolnoma brez težav.

Zaključek

Telefon sem testiral 14 dni, za kar se še enkrat lepo zahvaljujem podjetju MiShop!
V času testa mislim, da sem dodobra spoznal delovanje aparata, vzdržljivost baterije, kvaliteto kamere, ter navsezadnje tudi občutek v roki. Po teh 14 dneh lahko rečem, da je Mi Note 10 mobilnik, ki vas ne bo postil ravnodušne. Delovanje je gladko, baterija je odlična, zaslon je v samem vrhu, telefon ima tudi čitalnik prstnih odtisov, ki se skriva pod ekranom, le ta je hiter in odziven, kamere so zanesljive in slike, ki jih telefon sproducira so real-to-life ter pripravljene za delitev na socialnih omrežjih.
Komu telefon priporočam?
Vsem, ki si želite dobre izkušnje za ne prevč denarja, s tem telefonom dobite praktično vse kar imajo “veliki” za veliko manj.

Deli to novico