To je nov Google Pixel: Google Pixel 4!

To je nov Google Pixel: Google Pixel 4!

Razkrit izgled telefona Pixel 4

Od pametnih mobilnih telefonov Google Pixel 4 in Pixel 4 XL se pričakuje zelo veliko.

Na spletu že dlje časa krožijo različne informacije o tem, kakšna bosta naslednika sicer še vedno zelo priljubljenih pametnih mobilnih telefonov Pixel 3 in Pixel 3 XL. Čeprav naj bi podjetje Google telefona s prodajnima oznakama Pixel 4 in Pixel 4 XL po vsej verjetnosti javnosti predstavilo šele v jesenskih mesecih, naj bi bila novinca praktično že nared za prodajo. Na to kaže tudi tridimenzionalni model novosti, ki so ga pri podjetju Google nedavno objavili na družbenem omrežju Twitter.

 

Čeprav so pri podjetju Google prikazali zgolj zadnjo stran novega pametnega mobilnega telefona Pixel 4, je iz 3D modela že mogoče “razbrati” nekaj pomembnih sprememb. Glavna sprememba je seveda uporaba dveh digitalnih fotoaparatov, ki naj bi zagotovila še kakovostnejše fotografije in videoposnetke. Poleg tega bo podjetje Google dodatno izboljšalo programsko opremo za procesiranje slik, saj mu ta že sedaj prinaša številne prednosti pred konkurenco. Fotoaparata bosta nekoliko izbočena, za enako potezo pa naj bi se odločili tudi pri podjetju Apple za novi iPhone. Podjetje Google naj bi se pri novincu povsem odreklo bralniku prstnih odtisov na zadnji stranici ohišja, kar pomeni, da bo ta po vsej verjetnosti vgrajen kar pod steklom zaslona.

 

Dosedanje govorice o pametnem mobilnem telefonu Google Pixel 4 nakazujejo, da naj bi bil ta opremljen z nekoliko večjim zaslonom v primerjavi z njegovim predhodnikom, in sicer s 15,2-centimetrsko oziroma 6-palčno diagonalo. Večji model Pixel 4 XL pa naj bi za izris slik ponujal še precej večji zaslon s 16,8-centimetrsko oziroma 6,6-palčno diagonalo visoke ločljivosti. Za poganjanje prednameščene programske opreme naj bi bil zadolžen zmogljiv mobilni procesor Snapdragon 855, za shranjevanje vmesnih izračunov pa naj bi bil na voljo sistemski pomnilnik kapacitete vsaj šestih gigabajtov. Tu se celo govori o možnosti podpore za dve telefonski kartici SIM in celo za hitro mobilno omrežje 5G. Tako na pametnem mobilnem telefonu Pixel 4 kot Pixel 4 XL bo nameščen mobilni operacijski sistem Android 10.0 Q, ki prinaša povsem nov način delovanja in bo pripomogel k daljši avtonomiji delovanja mobilne naprave. Poleg tega razpolaga še z namenskim navideznim okoljem, ki je prilagojeno zunanjim zaslonom, kar pomeni, da bomo lahko mobilno napravo uporabljali v vlogi osebnega računalnika. Pri delu ali pri igranju računalniških iger bomo lahko uporabljali klasični računalniški zaslon, vključno z računalniško tipkovnico in računalniško miško.

Vir: Računalniške Novice.

Deli to novico