Apple: Obeta se nam iPhone XI +

Apple: Obeta se nam iPhone XI +

Je že res, da je trenutno najbolj aktualen mobilnik na trgu, iPhone X ni ravno majhen – s svojim 5.7″ Amoled zaslonom, ki uporabniku omogoča prijetno multimedijsko izkušnjo je Apple nedvomno naredil pravi korak naprej. A ker so tekmeci, predvsem Samsung na trg poslali telefone, ki imajo “gigantski” zaslon (S8, S8 + Note 8 – ki meri celi 6.3″) Je Apple bojda ugotovil, da bo tudi X model potreboval “Big Brother-ja”.

iPhone X je letos poskrbel, da so Applovi navdušenci ponovno čakali po več dni, da bi dobili svoj “predmet poželenja”. Za leto 2018 je pričakovati kar tri nove modele iPhona. Tako napovedujejo analitiki Nomure, ki so v ponedeljek investitorjem poslali sporočilo. Kar nekaj od teh napovedi se sklada z napovedmi KGI Securities, kjer je analitik Ming-Chi Kuo prejšnji mesec poglobljeno analiziral Applovo poslovanje v letu 2018.

Glede na zadnje podatke bi naj Apple izdal dva iPhona z OLED ekranom in enega z LCD ekranom. Letošnji iPhone X je sploh prvi Applov telefon, ki ima OLED ekran, kar pomaga pri nepotrebni izgubi energije in bolj jasnih barvah. Uporabniki so do zdaj zelo zadovoljni z ekranom, ki ga je Apple vgradil v novi telefon, kar pomeni, da bo tudi v prihodnje Apple še naprej uporabljal tovrstne ekrane.

Eden od novih OLED iPhonov X bo enake velikosti kot je trenutni iPhone X, kar pomeni 5,8-inčni ekran. Kljub mnogim kritikam na račun takšne velikosti, je Apple pripravil načrt za še večji ekran, in sicer naj bi ta bil kar 6,5-inčni. Pri iPhonu 8 smo že srečali “plus” model, ki je večji od svojega soimenjaka. Po poročanju analitikov bo novi iPhone X kar se tiče tehnikalij zelo podoben letošnjemu.
Applova tehnologija True Depth, ki se uporablja za prepoznavanje obraza, bo ostala praktično nespremenjena, Apple pa naj bi razmišljal o modelu s 512 GB pomnilniškega prostora. Ta preskok bi med potencialnimi kupci zagotovo požel odobravanje, vendar nismo ravno prepričani ali bo Applu uspelo te cilje izpolniti.

“Menimo, da je glavni fokus novega iPhona v letu 2018, optimizirati vse te tehnologije in ponuditi vrhunsko delovanje ob sprejemljivih stroških. Hkrati smo mnenja, da si Apple želi razširiti iPhone portfolio in ne toliko delati na novih tehnologijah, ki šele prihajajo v telefoni”, so zapisali analitiki. Kot smo lahko prebrali v poročilu investitorjem, analitiki ne pričakujejo revolucionarnega napredka pri specifiakcijah 6,5-inčnega OLED iPhona in 5,8-inčnega soimenjaka.
Edina razlika bi lahko vila velikost ekrana in podpora za dvojno SIM kartico pri prvem. Ne glede na to, da analitiki napovedujejo prektično enak telefon, so pričakovanja največjih navdušencev velika.

Nomura analitiki ne verjamejo, da bi lahko zadnja kamera novega iPhona X v letu 2018 dobila 3D sposobnosti. To bi sicer močno izboljšalo izkušnjo navidezne resničnosti in kompatibilnih aplikacij, vendar je tehnologija še v zametkih in Apple si brez dvoma ne sme privoščiti napak.
Tretja naprava bo tako imela enak “edge-to-edge” ekran kot letošnji iPhone X, vendar po LCD ekran cenovno ugodnejši. Analitiki še napovedujejo, da bo cenejši iPhone uporabljal Applovo kamero s tehnologijo prepoznavanja, prav tako pa naj bi spadal v srednji cenovni razred, kar pomeni med $650 in $900. Ta cenejši iPhone X bo po vsej verjetnosti imel zgolj enojno kamero na zadnji strani naprave, prav tako pa ne bo opremljen z Applovo Force Touch tehnologijo. Nomurini analitiki napovedujejo, da bo telefon sestavil Pegatron ali mogoče Wistron, medtem ko bo dražji iPhone sestavil Hon Hai, ki je trenutno edini, ki sestavlja iPhone X.

Po navadi so analitiki dokaj natančni pri svojih napovedih glede prihodnosti največjih proizvajalcev pametnih telefonov, tokrat pa pazljivo postopajo do napovedi: “Prosimo, da se zavedate, da so naše napovedi glede leta 2018 narejene na podlagi lastnih virov in se lahko vseskozi spreminjajo. Specifikacije novega iPhona ne bodo znane pred zaključkom prvega ali v začetku drugega četrtletja leta 2018.

#VumaTECH

Vir: Računalniške Novice

Deli to novico