Prihaja nov “Budžet King”. Prihaja Nokia 2!

Prihaja nov “Budžet King”. Prihaja Nokia 2!

Vrjetno že vsak kdo ve, da se Nokia vrača, pa ne le z modelom 3310!
Na trg namreč prihaja nov kralj nizkocenovnih telefonov Nokia 2. Telefon bo privalčen predvsem za tiste, ki so ljubitelji manjših ekranov, ki so danes v poplavi mobilnikov s “gigantskimi” merami, že res prava redkost. Telefon bo namreč imel 4.7 palčni ekran z ogromno 4000 mAh Baterijo.

V zadnjem času se na svetovnem spletu govori le še o prihajajočem pametnem mobilnem telefonu Nokia 9, ki naj bi ugledal luč sveta še pred koncem leta. Manj zahtevni uporabniki storitev mobilne telefonije pa se ozirajo za pametnim mobilnim telefonom Nokia 2, ki naj bi bil prav tako predstavljen še pred koncem letošnjega leta. Novost naj bi bila namreč dostopna po nadvse zanimivi maloprodajni ceni, kar pomeni, da bo na dosegu vseh, ki si jo bodo dejansko želeli kupiti.
Čeprav podjetje Nokia še ni potrdilo obstoja pametnega mobilnega telefona Nokia 2, so se na spletu pojavile nove informacije o težko pričakovani novosti. Ta naj bi bil opremljen z 11,9-centimetrskim oziroma 4,7-palčnim zaslonom visoke ločljivosti, medtem ko bo za preračunavanje podatkov skrbel procesor Snapdragon 210, ki je dovolj dober za enostavnejša opravila. Nadvse zanimiva pa bo baterija zmogljivosti 4.000 miliamper ur, saj bo v navezi z manj zmogljivim procesorjem in majhnim zaslonom brez težav zagotavljala tudi po več urno avtonomijo delovanja.

Več o pametnem mobilnem telefonu Nokia 2 naj bi bilo znanega v naslednjih nekaj tednih. Podjetje Nokia bo ob tem seveda razkrilo tudi model 9, ki bo namenjen najzahtevnejšim uporabnikom.

Točne specifikacije o telefonu pa si lahko preberte na TEJ povezavi.

Vir: Računalniške Novice.

Deli to novico