Apple iPhone X Event – V Živo! Play by Play

Apple iPhone X Event – V Živo! Play by Play

Za vas bomo spremljali enega največjih letošnjih dogodkov v svetu tehnologije – Apple Keynote!

Pričnemo ob 19.00.

19.01

Apple prične s konferenco.

V uvodu se zasliši glas legendarnega, pokojnega očeta Apple-a Steve Jobs-a. Steve govori o vrednosti in pomembnosti ustvarjanja dobrih stvari, za človeka, za ustvarjanje zapuščine, ki bo spremenila človeštvo na bolje. Poudaril je, da je najbolj pomembno, da med tem procesom ne izgubimo in ostanemo zvesti samemu sebi. Navdihujoče sporočilo!

19.03

Predstavitev se tudi uradno prične.

Apple prikaže video s katerim nam predstavi nov campus in Steve Jobs teater, v katerem se odvija predstavitev. V ozadju igra pesem legendarnih Beatlov, sicer tudi Jobs-ovega najljubšega benda “All You Need is Love”.

19.05

Na odru se pojavi Tim Cook.
“Edino primerno se mi zdi, da predstavitev prične Steve” se glasijo njegove besede.

19.06

Tim nadaljuje,
“Niti dan ne mine, da se ga ne bi spominjali, Steve mi je, nam je pomenil ogromno. Rad poslušam njegov glas, njegova pozitivna sporočila.”

19.08

Preden se začne predstavitev novih produktov, se Tim pokloni še žrtvam nedavnih hurikanov.
Predstavi tudi nov Apple-ov kampus, ki obsega več kot 175 arov asfalta, 9.000 dreves in je zgrajen tako, da se zliva z naravo. Celoten park je napajan z obnovljivo energijo! Apple se bo tja v celoti preselil tekom tega leta, park pa bo odprt tudi za obiskovalce, kakopak bo v njem tudi trgovina.

19.11

Za Timom na oder pride Angela Ahrendts
Predstavi nam nov pristop v Apple-ovih trgovinah – “Today at Apple” oz. Danes pri Apple-u. Predstavitev zaključi z zahvalo ker 65.000 uslužbencem v Apple-ovih trgovinah po svetu!

19.20

Na odru se spet pojavil Tim.
Sledil prva velika predstavitev – nova Apple-ova ura!
Tim se pohvali, da je sedaj Apple-ova ura najbolj prodajana ura na svetu, prodali so celo več ur kot Rolex! – Neverjetno!

19.22

Tim na oder pokliče Jeff Williams-a, ki začne z predstavitvijo nove ure. Na prvi pogled je ura enaka, večina novosti je software-skih kot npr. Opozorilo o povečanem srčnem utripu v mirovanju.
Ura se imenujejo Apple Watch series 3 in ima vgrajeno opcijo za telefoniranje! Ura naj bi bila z novim Apple-ovim profesorjem do 70% bolj učinkovita.

19:47

Na oder se po predstavitvi ure vrne Tim.

Začne govoriti o prelomnicah v zgodovini televizije.

19.50

Tim na oder povabi Eddieja Cue-a

Eddi začne s predstavitvijo nove generacije Apple-ove TV.
Nova Apple TV tako zdaj podpira 4K HDR!
Prenovljen je tudi celoten vmesnik. Nova literacija je 2x bolj varčna in kar 4x bolj grafično učinkovita.

20.05

Na odru se Eddieju pridruži Jenova Chen, ki podrobno predstavi možnosti igranje igric.
Nova TV sicer ni na nivoju igralnih konzol, je pa sigurno odličen približek.
Cena bo 180€ prodajati pa se začne 22 septembra.

20.10

Na oder se vrne Tim, začne se predstavitev novih iPhone – ov!
Imamo jih! Nova iPhone modela 8 in 8 Plus, ki sta roko na srce bolj iPhone 7s in 7s Plus, torej bolj evolucija kot revolucija..
Na oder pride Phil Schiller, ki nam podrobno predstavi iPhone 8 In iPhone 8 Plus.
Govori o vseh spremembah, nadgradnjah v čipu, kameri, procesorski moči,..in pa končno brezžično polnjenje! Bolje pozno kot nikoli, kajne Apple?!
Vsekakor napredek, a bolj v stilu S – serije.
iPhone 8 bo na voljo od 64gb naprej in bo stal od 699€ naprej.
iPhone 8 Plus bo pravtako na voljo od 64gb naprej, stal pa bo od 799€ naprej. Torej kot smo že vajeni, je plus model dražji za 100€.

20.30

Spet je tukaj Tim.

“One more thing, we are not stopping there..”
Največji napredek od splavitve prvega iPhonea
In tukaj je nov, revulcionaren iPhone X (10)!
Ogromno izboljšav, prvič zaslon, ki je višje resolucije kot full HD, celotna sprednja stran je ekran, nova kamera.. to je tisto kar se je pričakovalo!
Več o iPhone X si lahko preberete v nadaljevanju!

20.55

Konference je konec!
Vtisi; v bistvu je bilo predstavljeno vse kar smo pričakovali, iPhone X je bil leak-an že pred izidom, Apple ve kako se stvarem streže, spet odlično izvedena predstavitev, ki oboževalce vsekakor ni pustila ravnodušne.

Apple je predstavil nov paradni mobilnik iPhone X (10) Ali se bo lahko kosal s Samsungom!?

Ameriški tehnološki velikan Apple je predstavil novo generacijo pametnih mobilnikov Iphone. To sta iPphone 8 in iPhone 8 Plus, pa še zmogljivejši in dražji iPhone X, ki bo Applov paradni model.

Novi paradni model nosi oznako X, kar je rimski znak za številko 10, nakazuje pa tudi počastitev 10-letnice predstavitve prve generacije mobilnikov Iphone.

Iphone X se ponaša z visokokakovostnim zaslonom s tehnologijo OLED, ki sega do roba telefona, podporo za obogateno resničnost, brezžičnim polnjenjem in prepoznavo obraza za odklepanje zaslona. Obenem nima več tipke “home”. Narejen je iz stekla in nerjavečega jekla. Njegova cena se bo začela pri 999 ameriških dolarjih.

Predstavili so tudi novo, tretjo generacijo pametne ure. Glavna posebnost nove pametne ure Apple Watch Series 3 je v tem, da lahko sama vzpostavi povezavo z mobilnim omrežjem, tako da za to ne potrebuje več povezave z mobilnikom Iphone. Poleg tega so predstavili nov model večpredstavnostne naprave Apple TV, ki po novem podpira resolucijo 4K. Obe napravi bosta na voljo 22. septembra.

Analitiki se sprašujejo, ali bo Apple z novo generacijo navdušil trg, kot mu je to uspelo pred 10 leti s prvo generacijo. Zdaj že pokojni soustanovitelj in legendarni prvi mož Appla Steve Jobs je prvi Iphone predstavil 9. januarja 2007, v prodajo pa ga je poslal 29. junija istega leta.

Iphone je dosegel velik uspeh in obenem korenito vplival na nadaljnji razvoj mobilne industrije. Bistveno je pripomogel tudi k temu, da je Apple danes največje podjetje na svetu po tržni vrednosti. Od začetka leta se je tečaj Applovih delnic zvišal za približno 40 odstotkov. Apple s prodajo Iphonov ustvari približno tretjino svojih prihodkov.

Huawei, Samsung ostra konkurenca
Vendar pa se Apple na trgu pametnih mobilnikov spopada z ostro konkurenco. Junija in julija ga je po prodaji pametnih mobilnikov na svetovni ravni prvič prehitel kitajski Huawei in ga tako zrinil z drugega mesta – vodilni proizvajalec pametnih mobilnikov ostaja južnokorejski Samsung, po poročanju francoske tiskovne agencije AFP kažejo podatki tržno-analitske hiše Counterpoint Research.

Samsung je nedavno predstavil nov model pametnega mobilnika Galaxy Note, kmalu naj bi drugo generacijo svojega mobilnika Pixel predstavil tudi ameriški Google.

Tokratna predstavitev Applovih novosti je potekala v zgradbi Steve Jobs Theatre v Applovem novem kampusu v Cupertinu, kamor se bodo zaposleni preselili še letos

Vir: RTV Slovenija

Deli to novico